Choď na obsah Choď na menu
 


20. 12. 2012

Zdravý vianočný kapor

kapor.jpgSuroviny
  •   kapor
  •   -veľmi veľa, zavisí od veľkosti kapra cibuľa
  •   -opäť to závisí od veľkosti ryby maslo
  •  2 dl voda
  •   soľ
  •   korenie čierne mleté



Nutričné hodnoty (odhad)Veľmi hrubý odhad
pre neznámy počet porcií

Pri tomto jedle sú kalorické hodnoty pre úplne celé jedlo, ktoré sa uvarí, ako by to bola jedna porcia, keďže v recepte nie je uvedený počet porcií

Tuky
0,00
g0%

UPOZORNENIE:
Pozor, 1 surovina nie je započítaná! Výpočet nutričných hodnôt je len veľmi hrubým odhadom podľa hodnôt tabuľky nutričných hodnôt, ktorú nájdete v pravom stĺpci. Varecha vie vypočítať kalorické hodnoty, sacharidy a tuky len zo surovín uvedených v tabuľke, pri ktorých je gramáž v gramoch alebo kilogramoch. Pokiaľ je gramáž suroviny určená všeobecným zadaním (napr. hrnček, trochu, 4 polievkové lyžice) Varecha nevie vypočítať kalorickú hodnotu danej suroviny a v tabuľke ju nahradí otáznikom a v celkovom súčte tento údaj nie je započítaný!

Postup receptu

Kapra, ktorého sme nechali vyčvachtať v mlieku, opláchneme a predelíme po dĺžke na dve časti.

Vložíme do hlbšieho pekáča, ktorý jemne vytrieme maslom. Zámerne som nepísala množstvo cibule a masla, závisí to od veľkosti ryby. Cibuľu nakrájame na kolieska a bohato ňou obsypeme kapra. Na 2-kilového kapra pripadá približne 1-1,5 kila cibule.

Plátky masla poukladáme na kapra a cibuľu, nezabúdame na boky pekáča. Opäť, na 2-kilového kapra spotrebujeme asi 150 - 200 gramov masla. Poriadne osolíme, okoreníme čiernym korením a podlejeme vodou.

Prikryjeme alobalom a pečieme na 250°C (závisí od výkonu) približne hodinu - kým ryba nieje mäkká. Posledných 10-15 minút necháme zapiecť bez alobalu. Podávame s čerstvým chlebom (a s kofolou :D= to je ta pravá chuť Vianoc).

zdroj: http://varecha.pravda.sk/