Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím
Pohánka na cibuľke s lahôdkovým droždím
Potrebujete:
- 2 PL slnečnicový olej
- 2 PL nakrájaná cibuľa
- 3 PL nakrájaný pór
- 2-3 PL sušené francúzske droždie
- 1 PL Shoyu – sójová omáčka
- voda 1/3 š 1š = 2 dl
- 1 čl Würzl zeleninový bujón
- petržlenová vňať 1 čl
- pohánka dusená
- 2 strúčky cesnaku
- majoránka
Na prípravu pohánky
- 1 š pohánky celej lúpanej
- 2 š vody
- 1 čl soľ
- 1 menšia cibuľa
- 1 PL slnečnicový olej
- 1-2ks bobkový list
Postup:
Pór s cibuľou podusíme na oleji a zasypeme sušeným droždím. Pridáme dochucovadlá a zalejeme vodou. Pridáme pohánku a spolu podusíme asi 3 minúty. Dochutíme prelisovaným cesnakom , majoránkou a v prípade potreby prisolíme. Všetko necháme prejsť varom. Podávame s osmaženým tofu alebo dusenou zeleninou.
Príprava pohánky:
Pohánku premyjeme na sitku a necháme osušiť. Potom ju na panvici na sucho opražíme. Zalejeme vriacou vodou, osolíme, pridáme olúpanú celú cibuľu, olej, bobkový list a pod pokrývkou dusíme na miernejšom ohni asi 15-20 minút.