Choď na obsah Choď na menu
 


19. 11. 2013

Náš zábavný mrkvový perkelt

Trochu sme upustili od reštauračných jedál a rozhodli sme sa aspoň dva dni v týždni uvariť si u nás vo firme niečo ľahšie, zdravšie, ale zároveň rovnako chutné. P.Mačingova zaúradovala a dnes to padlo na jej Mrkvový Perkelt :-)

Čas: všeho-všudy necelá hodinka s prípravou so zjedením aj s poupratovaním.

Ingrediencie: mrkva, cibuľa, olivový olej, sójová omáčka, kari, soľ, voda všakovaké iné korenie čo polička dala a chuť prijala, odhodlanie urobiť niečo pre svoje zdravie a inšpiratívna spoločnosť (kolegyňa) a zábava

Nástroje: hrniec, varecha, ruky ochotné krájať a miešať, chuťové bunky a chcenie niečo pre seba urobiť, vreckovka na slzy cibuľa zvykne mať občas štipľavé pripomienky. Vydličky a taniere, už len kvôli kultúrnemu stolovaniu.

Postup: nakrajať, nasypať do hrnca, zaliať olivovým olejom /přimnežene/, cca 2dcl vody, okoreniť a variť. Keď to začne pekne rozvoniavať ísť sa preventívne pozrieť ako sa to tvári, zvyčajne to v tomto prípade iba dobre vonia, pretože voňať to začne už za pár minút. Ešte nekonzumovať, iba premiešať. Zhruba túto akciu zopakovať 2x čo stihnete v cca 15minútach, kedy je už perkeltík mňam :-) Ak by ste nezvládali tento postup, p.Mačingová napísala o tom aj knihu.

Foto: trochu rozmazané (pochopte, boli sme hladní), ale o to autentickejšie a naše, na nete je kopec pekných, načančaných fotečiek.

Poznámka: Mám rád toto jedlo, nakoľko je nenáročné, jednoduché, zvládam ho aj ja a to som ľavak :-) , lacné a veľmi chutné, navyše sa človek cíti po ňom ľahko a plný energie s dobrým pocitom, že ma plusko oproti fajnučkavému rezňu,  za čo mu jeho zdravie bude vďačné a odmení sa napr. zníženým cholesterolom a dobrou erekciou :-)

Dojem: Zhrnieme si to....nie sme najlepší, ale sme jedineční :-) Popri tom , že sme sa najedli a zabavili, tak aj naš mrkvový perkeltík nám chutil - a to jedinečne.

Výzva: napíšte nam do komentov ako si pripravujete vy chutné a zábavné jedlo.

Dobrú chuť 

 

priprava_mrkvovy_perkelt.jpg

vo víre príprav

 

 

 

tanier_mrkvovy_perkelt.jpg

ide sa na to

 

 

 

Autor a ochutnávač, nie len jedál : Marek