Choď na obsah Choď na menu
 


18. 9. 2013

Pečeňová čistiaca kúra

Pečeň je najdôležitejším orgánom pre detoxikáciu organizmu a predovšetkým na jar je veľa poznať oslabenie pečene a žlčníka . Majú priamy vplyv na veľké množstvo zdravotných problémov , okrem iného na nádorové ochorenia , cievne problematiku a alergie . Toxická záťaž v pečeni vyvoláva permanentný únavu a akékoľvek toxíny , ktoré zhoršujú činnosť pečene , majú vplyv na celkové zdravie . Pečeň produkujú okolo 1-1,5 litra žlče denne a je to naša dokonalá chemická továreň , ktorá nám zabezpečuje obrovské množstvo enzýmov , dôležitých pre trávenie potravy . V pečeňových bunkách sa tvoria žlčové kyseliny , ktoré ovplyvňujú trávenie , najmä tukov . Pečeň sú tiež bankou vitamínov skupiny B , vytvára sa v nej glykogén a cholesterol . Žlč je teda veľmi zložitý roztok , ktorý obsahuje hlavne žlčové kyseliny a cholesterol . Ak sa vplyvom zlej životosprávy žlč príliš zahustí , začnú vznikať usadeniny , zátky a kamienky rôzneho zloženia . Tieto nánosy značne zhoršujú , až zabraňujú dobrému tráveniu , ale aj detoxikačnej funkcii pečene . Vnútri týchto nánosov tiež môžu žiť patogénne mikroorganizmy a rôzni parazity . Nánosy vnútri pečene zabraňujú správnemu metabolizmu cholesterolu a toxické zaťaženie pečene stojí za absolútnou väčšinou vážnych zdravotných problémov . Zlá funkcia pečene má navyše priamy vplyv na periférne nervy , ktoré ovládajú naše motorické aj pocitové funkcie a pečeň tiež ovládajú kôru nadobličiek , ktoré produkujú stresové hormóny . Zdravá fungujúca pečeň teda znamenajú vysokú odolnosť voči stresu . Zanesená pečeň vyvolávajú agresiu , takže toxická ložiská v tomto orgáne mení ľudí v žiarlivé , nepružné , zaťaté a nenávistné . Nie nadarmo sa používa výraz " je to žlčovitý človek " .

Unikátne produkty pre podporu deteoxikácie a očisty


Našťastie sú pečeň orgánom, ktorý možno veľmi dobre regenerovať a pre zdravú funkciu organizmu je potrebné pečeň a žlčovody pravidelne čistiť . Pre tých , čo sa obávajú , čo je celkom prirodzené , odporúčam si vopred nechať vykonať sonografiu brucha , aby sa uistili , že sa im pri očiste vo žlčovodu nezasekne veľký kameň a neskončí s bolesťami v špitáli . Epsomská soľ síce žlčovody dobre znecitlivie a roztiahne , takže môže prejsť aj kameň veľkosti slivky , ale istota je istota . Pri pečeňovej očiste sa telo zbavuje hlavne mazľavé cholesterovej hmoty , rôznych kamienkov a črevných koprolitov .

Pred čistením pečene , je veľmi vhodné istý pár dní veľa jablká a venovať tak dva dni vyprázdnenie čriev klystíry , to je preto , aby obsah pečene mohol ľahko opustiť čreva . Akonáhle totiž vypijete olej so šťavou , všetka nahromadená žlč zo žlčníka a žlčovodov doslova vystrelí z pečene , zoberie so sebou všetko , čo ju prekáža v ceste a vytlačí to do čreva .

grep_olej.jpg



Čo budete potrebovať :

    
60 ml Epsomské soli - Magnesium Sulfate Heptahydrate - MgSO4 + 7H2O - kúpite v lekárni
    
120 ml olivového oleja - olivový olej extra panenský za studena lisovaný , nešetrite ! ! !
    
180 ml ​​čerstvej grapefruitovej , alebo citrónovej šťavy , 1 - 2 grapefruity , alebo 2 - 4 citróny
    
1 pohár Valeriánských kvapiek ( na upokojenie a uspanie ) - nie je podmienkou
    
1 fľaša s obsahom 500 ml so zatváracím viečkom - stačí PET fľašu
    
1 nádobu obsahu 1 liter bez viečka a schopnú byť niekoľko hodín v chladničke .

Čo a ako :
Pre pečeňové kúru zvoľte noc z piatka na sobotu , aby ste v sobotu , prípadne aj v nedeľu mohli odpočívať .

V našich podmienkach je teda ideálny nasledujúci harmonogram .


Štvrtok :
Deň pred vlastnou kúrou nejesť nič mastného a hlavne veľa ovocia , kto vydrží len na ovocí , tým lepšie . Kto nie, dajte si jedlo , ktoré neobsahuje tuky a mlieko . Napr : krupičnú , či Kroupová kašu z vody as medom , chleba s medom , pečené zemiaky , alebo zemiaky a zeleninu varené len vo vode , ale najlepšie je len ovocie . Piť veľa vody , domáce džúsy z ovocia či zeleniny , prípadne slabý nesladený čaj . Tieto potraviny umožnia nazbieraniu žlče v pečeni . Zvýšený tlak nazbierané žlče vytlačí viac kameňov .

Časovanie procedúry - je veľmi dôležité !
piatok :
do 14:00
Pite iba jablkovú šťavu v akomkoľvek množstve , no aspoň jeden liter . Dobré je použiť len doma vylisovanú jablkovú čerstvú šťavu .

14:00
Od druhej popoludní nejedzte a nepite nič viac než vodu , ale tou nešetrite , čím viac vypijete , tým lepšie . Ak budete jesť po druhej hodine popoludní , môžete sa cítiť veľmi zle a chorí .
Pripravte si Epsomskou soľ na rozpustenie . Do 1 litrovej nádoby nalejte 720 ml vody , pridajte 60 ml Epsomské soli , zamiešajte a nádobu dajte do chladničky . Po chvíľkach , cca 30 minút , premiešavajte slaný roztok , aby došlo k plnému rozpusteniu Epsomské soli . Nádobu uchovávajte v chladničke , pretože studená slaná voda sa ľahšie pije , ale nie je to podmienkou .

18:00
Odlejte si z rozpustenej Epsomské soli , čo máte v chladničke , 180 ml ​​a vypite ju naraz . To je prvá dávka . Je vhodné ju vypiť naraz , pretože je dosť horká , alebo ju pit pomocou slamky , ktoré vsuniete až na za koniec jazyka , tak zamedzíte nepríjemnej chuti Epsomské soli . Ak nie je to pre vás chuťovo príjemné , pomôže po vypití Epsomské soli zjesť lyžicu javorového sirupu , čím sa chuť Epsomské soli vytratí .

20:00
Vypite druhú dávku 180 ml ​​Epsomské soli . Počítajte s preháňavým účinkom a pohybujte sa neďaleko záchodu .

21:30
Vymačkajte si šťavu z grapefruitu , alebo šťavu z citróna , je potreba získať 180 ml ​​čerstvej šťavy . Na toto množstvo šťavy vám bohato stačí ručné mačkátko na šťavu z citróna .

21:45
Nalejte do 500 ml fľaše s viečkom 120 ml olivového oleja a pridajte 180 ml ​​šťavy z grapefruitu , alebo citrónu . Uzavrite viečko a niekoľko minút silno , až zúrivo traste s fľašou . Zmysel veci je , aby sa tie dve rozdielne tekutiny stali jednou tekutinou . Získate tak zlato - oranžovú emulziu , relatívne dobrej chuti .

22:00
Vypite túto zmes oleja a šťavy , pri pití pokiaľ možno stojte a dávku vypite najdlhšie do 5 minút , ideálne naraz . Hneď si choďte ľahnúť , ak si neľahnete , narušíte celú čistiacu kúru . Čím skôr si ľahnete , tým viac kamienkov opustí vaše telo . Pod seba si dajte kus igelitu a uterák , pre prípad , že by vám to trochu nevyšlo , alebo lepšie povedané , že by z vás náhodou trochu niečo vyšlo . Pre vylúčenie kameňov sú možné dve polohy ležania , tak si jednu vyberte , pretože po zaľahnutie už sa nesmiete 20 min ani hnúť .

1 varianta:
image01.jpg

 

 

 

 

 

 


 

 

image02.jpg


Položte sa na posteľ svoju pravou stranou , pravú nohu v kolene skrčte a pritiahnite k pečeni , ľavú nechajte natiahnutú , priložte termofľaša , elektrickú dečku , alebo len PET fľašu s teplou vodou pod pravé spodné rebro na pečeň . Po zaľahnutie sa nepohybujte 20 minút a zostaňte v absolútnom pokoji . Dôležité ! ! ! Skúste zaspať a spať .

2 varianta :

image03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

image04.jpg

 

Ľahnite si na chrbát s hlavou mierne zdvihnutou na vankúši , nohy pri sebe a natiahnuté , priložte termofľaša , elektrickú dečku , alebo len PET fľašu s teplou vodou pod pravé spodné rebro na pečeň . Po zaľahnutie sa nepohybujte 20 minút a zostaňte v absolútnom pokoji . Dôležité ! ! ! Skúste zaspať a spať .
Snažte si predstaviť , ako sa vaša pečeň zbavujú kameňov a čo sa vlastne vo vašej pečeni deje . Pravdepodobne celkom dobre ucítite žlčové kamienky , ako sa posúvajú v žlčovodoch a vychádzajú z vašich pečene do čriev . Vďaka horkej soli to nepôsobí žiadnu bolesť a nie je to ani nijak nepríjemné .

Sobota :
ráno okolo 6:00
Vypite tretiu dávku 180ml Epsomské soli . Ak vám nie je najlepšie a cítite sa slabí , tak si kľudne znova ľahnite . Počítajte s preháňavým účinkom a pohybujte sa neďaleko záchodu .

8:00
Vypite štvrtú dávku 180ml Epsomské soli . Vhodné je , cca 30 minút po vypití Epsomské soli , vypiť väčšie množstvo vody , pre lepšiu vyplavenie kamienkov a toxických odpadov z hrubého čreva . Počítajte s preháňavým účinkom a pohybujte sa neďaleko záchodu .

10:00
Štart stravovanie začnite čerstvými ovocnými šťavami , doma robenými , nie z predajní . Stále sa pohybujte neďaleko záchodu . Za pol hodiny už môžete jesť ovocie a za ďalšiu hodinu môžete zjesť bežné , ale ľahké jedlo . Napríklad môžete istý krupičnú , či Kroupová kašu z vody as medom . Popoludní už môžete jesť normálne , ale ľahkú stravu . Okolo večera sa už budete cítiť oveľa lepšie , takmer normálne , prakticky by ste sa už mali cítiť zase zdravie .

Tak ako sa vám to podarilo ?


Ráno pochopiteľne začína hnačkou a v stolici , ktorá je už takmer čistá voda , vyhľadávajte žlčové kamene , ktoré sú hráškovo - šedo - zelené , až hráškovo zelenej , čo potvrdzuje , že sa nejedná iba o zvyšky jedla . Jedine žlč má túto farbu . Navyše nepatrné zvyšky stolice väčšinou klesnú ku dnu , ale kamienky väčšinou plávajú na povrchu , pretože obsahujú cholesterol . Vhodné je pripraviť si sito do záchodu , potom väčší žlčové kamene budú v siete , malé a maličké budú plávať v záchode . Snažte sa ich spočítať všetky , ako hráškovo - šedo - zelené , hráškovo zelené , aj pieskovo sfarbené . Dôvod počítania je , že u dospelého človeka sa pečeň kompletne vyčistí až napočítate najmenej 2000 kamienkov a kameňov . U veľa zanesených pečene , môže byť toto číslo podstatne vyššie a nie je problém napočítať aj 5000 kusov kameňov z ktorých niektoré môžu mať veľkosť lieskového orecha , prípadne až veľkosť slivky . Niekedy žlčovody obsahujú iba kryštáliky cholesterolu , ktoré nevytvorili kamene a vyzerajú ako hnedé vláknité smeti , ktoré tiež pláva na povrchu vody v záchodovej mise . Odstránenie týchto kryštálikov je absolútne rovnako dôležité , ako odstránenie kameňov .

 

image48.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image58.jpg

Tu máte k nahliadnutiu moju skromnú súkromnú zbierku drahých kameňov , ktorú som vydal pri jednej očistnej kúre . Nejde o nič unikátneho a celkový objem kamienkov je cca len 2 kávové lyžičky , ale u poriadne zanesených pečene možno vylúčiť aj stovky kusov na jednu procedúru a najväčšie môžu byť až veľkosti slivky
.

 

Nutné je pravidelné opakovanie ! ! !
Táto prvá kúra vám pomôže iba na nejakú dobu , ale ako sa ďalšie nevylúčené kamienky budú postupne posúvať v žlčovodoch dopredu , symptómy vašich zdravotných problémov sa budú vracať späť . Preto je veľmi vhodné kúru pravidelne opakovať a o tom , že sa to pravdepodobne oplatí , svedčia nasledujúce informácie . Ak máte pečeň čistá , krv je čistá , pankreas potom funguje naplno a zažívanie tiež , pšoukání a nadúvanie teda prakticky neexistuje . Historicky je doložené , cca od roku 1800 , že tí ľudia , čo si čistili pravidelne mesačne pečeň , sa dožili veku až vyše 100 rokov , čo v tých rokoch bolo úplne úžasné . Musíte si však uvedomiť , že priemerný vek v tej dobe býval okolo 40 rokov , čiže sa im podarilo docieliť 2,5 násobok a to rozhodne stojí za pokus , zvlášť preto , že sa tohto veku dožili v plnej sile duševnej i fyzickej .

Pečeňovú kúru teda zopakujte najdlhšie po 6 týždňoch , ale čistenie pečene je možno spočiatku vykonávať s dvojtýdenním intervalom , teda po 14 dňoch . Inak možno bežne odporučiť nasledujúce frekvenciu , ide však o minimálnu frekvenciu a vyššie frekvencie rozhodne nie je na škodu .

1. rok aspoň 6x , ale pokojne 12x
2. rok aspoň 4x
3. rok aspoň 2x
4. a každý nasledujúci rok aspoň 1x .

Kúru nerobte, ak ste zrovna chorí !

Až budete mať za sebou 4-5 očistách , môžete si dávky látok z návodu po malých krôčikoch zvyšovať až na 1,5 násobok uvedených hodnôt . Teda Epsomskou soľ na 90 ml , olej na 180 ml ​​a čerstvú šťavu na 270 ml , inak časovanie je rovnaké .

 

zdroj: http://www.zdravi-az.cz