Nenechajte sa otráviť alebo čierna reďkovka odstráni škodliviny z tela
Jedným z najdôležitejších orgánov nášho tela je pečeň. Predstavuje totiž dômyselnú chemickú továreň, ktorá spracováva látky telu škodlivé až jedovaté a naopak vyrába tie, ktoré k životu nutne potrebujeme. V dnešnej dobe však naše telo prijíma toxické látky celú radu. Naša pečeň je vďaka tomu dosť zaťažovaná, a preto by sme jej mali venovať náležitú starostlivosť. Jedným z prírodných prostriedkov, ktoré na pečeň pôsobia blahodárne je aj čierna reďkovka.
Čierna reďkovka sa ako zelenina pestovala už pred 4 tisíc rokmi v Číne, ešte o niečo skôr ju pravdepodobne poznali Egypťania. Slovania ju objavili až v stredoveku, oceňovali ju však nielen ako chutnú zeleninu, ale aj ako účinnú liečivú rastlinu. V našich krajinách potom na dlho upadla takmer do zabudnutia, dnes sa však vďaka svojim jedinečným účinkom na naše zdravie znovu vracia na výslnie.
Čierna reďkovka osahuje rad životne dôležitých látok. Vitamínu C v nej za surova nájdeme viac ako v citrónoch. Okrem neho obsahuje aj vysoké množstvo vitamínu E, B1, B2, B6 a beta-karoténu, z minerálov sú v nej hojne zastúpené železo, síra, meď, vápnik, horčík, draslík a fosfor.
Vysokému obsahu látok zvaných fytoncídy vďačí reďkovka za svoje antibiotické účinky. Dôležitou zložkou sú i horčičné silice obsahujúce síru. Práve im totiž reďkovka vďačí nielen za svoju nenapodobiteľnú štipľavú chuť, ale aj za svoj blahodarný vplyv na našu pečeň. Tieto silice môžeme nájsť aj vo všetkých príbuzných rastlinách vrátane známych reďkoviek, čierna reďkovka ich však obsahuje najväčšie množstvo.
Doprajte svojej pečeni očistu
Kto by mal čiernu reďkovku konzumovať predovšetkým? Predovšetkým ľudia trpiaci nedostatočnou funkciou pečene. Tá sa môže prejavovať napríklad zvýšenou únavou, bolesťami hlavy, nechuťou k intímnemu životu, páchnucim dychom, tráviacimi ťažkosťami, žltkavým sfarbením povlaku jazyka či očného bielka. Pri zmene ročného obdobia, kedy je pečeň zaťažovaná najviac, je však zhruba dvadsaťdňová čistiaca pečeňová kúra, ktorá využíva čiernu reďkovku alebo jej šťavu, vhodná takmer pre každého.
Blahodárne účinky reďkovky na ľudské zdravie ocenia i ľudia trpiaci tráviacimi ťažkosťami, ako je zápcha, nadúvanie a pocit ťažkosti po jedle. Šťava z reďkovky sa odporúča aj pri nespavosti a bolestiach hlavy, zmiešaná s medom sa odnepamäti využíva pri liečbe kašľa a bronchitídy, podporuje tvorbu žlče a rozpúšťa žlčové kamienky.
Reďkev naopak nie je vhodná pre osoby trpiace hnačkami, žalúdočnými a dvanástnikovými vredmi, zväčšenou štítnou žľazou a všetkých, ktorí po jej požití pociťujú žalúdočné ťažkosti.
Internista MUDr. Bohumil Ždichynec odporúča užívanie šťavy z červenej reďkovky predovšetkým pri prevencii liečbe funkčných porúch tráviaceho ústrojenstva. V skupine ôsmich jeho pacientov, ktorí šťavu šesť týždňov užívali, udávali všetci sledovaní aspoň čiastočné zlepšenie svojich problémov a množstvo chemických liekov, ktoré užívali, sa znížilo o tretinu. Priaznivé účinky pretrvávali ešte ďalšie tri týždne po vysadení lieku. Ako užívať reďkev?
Čiernu reďkev môžeme samozrejme konzumovať ako bežnú zeleninu. Veľmi chutná je pokrájaná na chleba s maslom či syrom alebo ako prísada do najrôznejších šalátov.
Pre pravidelné užívanie a nárazové čistiace kúry je však oveľa vhodnejšie šťava z čiernej reďkovky. Musí byť však 100% a čerstvá. Môžeme samozrejme využiť aj niektoré potravinové doplnky obsahujúce kvalitné a čerstvú šťavu z reďkovky, vhodný je napríklad belgický prípravok Rabanon, ktorý obsahuje 100% šťavu z čiernej reďkovky pochádzajúce výlučne z ekologického poľnohospodárstva. Minimum pozitívnych účinkov si naopak zachováva reďkev v sušenej forme.
......................................................................................................
100% prírodný výťažok z čiernej reďkve. Výrobok ekologického poľnohospodárstva.
Balenie: 20 ampúl x 10 ml
Podporuje činnosť pečene a žlčníka
Rieši tráviace ťažkosti ako je zápcha, nadýmanie či pocit ťažkosti po jedle
Napomáha rozpúšťať žlčníkové kamene
20denná kúra dokonale prečistí pečeň a črevá
Neobsahuje žiadne chemické konzervačné látky
Klinicky overené výsledky
VLASTNOSTI:
Jedným z najdôležitejších orgánov nášho tela je pečeň. Predstavuje totiž dômyselnú chemickú továreň, ktorá spracováva a odstraňuje látky telu škodlivé až jedovaté. V dnešnej dobe však naše telo prijíma celé množstvo toxických látok. Naša pečeň je vďaka tomu dosť zaťažovaná, a preto by sme jej mali venovať náležitú starostlivosť. Jedným z prírodných prostriedkov, ktoré na pečeň pôsobia blahodárne je belgický prípravok RABANON Bio so 100% šťavou z černej reďkve.
RABANON Bio je výrobok ekologického poľnohospodárstva a neobsahuje žiadne konzervačné látky. Po vylisovaní je rýchlo naplnený do ampúl, čo zaručuje, že v šťave ostanú všetky aktívne rastlinné látky, ktoré sú zdrojom účinku a slávy čiernej reďkve. Obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, ďalej E, B1, B2, B6 a beta-karoténu. Z minerálov sú v nej hojne zastúpené železo, síra, meď, vápnik, horčík, draslík a fosfor. Dôležitou zložkou sú i horčičné silice obsahujúce síru, práve im totiž redkev vďačí nielen za svoju nenapodobiteľnú štipľavú chuť, ale i za svoj blahodarný vplyv na našu pečeň.
Účinky RABANON Bio na pečeň:
Čiernu reďkev užívajú predovšetkým ľudia trpiaci nedostatočnou funkciou pečene. Tá sa môže prejavovať napríklad zvýšenou únavou, bolesťami hlavy, páchnucim dychom, tráviacimi ťažkosťami, žltavým sfarbením povlaku jazyka či očného bielka. V záťažových obdobiach, akými sú zmena ročného obdobia, nezdravé stravovanie, alebo nadmiera alkoholu, je však zhruba dvadsaťdňová čistiaca pečeňová kúra, vhodná takmer pre každého.
Účinky RABANON Bio na žlčník:
Doporučuje sa tiež pacientom s problémami žlčníka a žlčových ciest, po operácii a pri doliečovaní. Podporuje tvorbu žlče a napomáha tak tráveniu tukov a uľahčuje prechodu tráveniny črevami. Tiež napomáha rozpúšťať žlčové kamene.
Účinky RABANON Bio na tráviaci systém:
Blahodarné účinky reďkve na ľudské zdravie ocenia i ľudia trpiaci tráviacimi problémami, ako je zápcha, nadýmanie a pocit ťažkosti po jedle.
Klinické testy:
Klinické testy dokázali u skúšobnej skupiny pacientov, ktorí šťavu užívali, možnosť znížiť množstvo chemických liekov, ktoré im boli doporučené. Všetci sledovaní udávali zlepšenie svojich potiaží, čo pretrvávalo ešte tri týždne po vysadení prípravku.
Získajte opäť plnú formu!
V mnohých prípadoch je náhly pokles formy, nedostatok elánu častým prejavom nedostatočnej funkcie pečene, trávenia a prechodnosti čriev. Aby ste svoj tonus obnovili, zaistite si najprv správne fungovanie svojho trávenia a čriev, pretože nielen v alternatívnej medicíne sa uvádza, že nesprávna funkcia čriev je zdrojom ďalších problémov a ochorení.
Návod na použitie:
Denne užívajte ráno nalačno obsah 2 ampúl riedený vo vode.
Pri zmene ročného obdobia 20denná kúra dokonale vyčistí váš organizmus a obnoví harmóniu jeho funkcií.
RABANON BIO si môžite zakúpiť v eshope www.okzdravie.sk